ÁLTALÁNOS ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

Jelen általános adatvédelmi tájékoztató („Tájékoztató”) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló (EU) 2016/679 rendelet („GDPR”) alapján készült.

Az új jogi előírások, üzletpolitikai döntések vagy műszaki fejlesztések szükségessé tehetik a Tájékoztató módosítását. A legújabb verziót mindig megtalálhatja weboldalunkon.

Jelen Tájékoztatót a Storck Hungária Kereskedelmi Kft. („Társaság”) készítette és bocsátotta ki az általa végzett adatkezelések kapcsán, melyekről az érintetteket a GDPR 13. cikkének megfelelően tájékoztatja.

A GDPR 4. cikkének 7. pontja alapján a Tájékoztatóban foglalt adatkezelés vonatkozásában a Társaság adatkezelőnek minősül.

A Társaság adatai a következők:

Storck Hungária Kereskedelmi Kft.:

székhely: 1138 Budapest, Váci út 117-119.
cégjegyzékszám: 01 09 686738
postai cím: 1138, Budapest, Váci út 117-119.
e-mail cím: info@hu.storck.hu
honlap cím: https://www.storck.hu/
telefonszám: +36 1 354-25-20

A Társaság az Ön adatait az alábbi adatkezelési célokból kezeli:

a) annak érdekében, hogy Ön megfelelően tudja használni weboldalunkat, illetve
b) annak érdekében, hogy információt gyűjtsünk azzal kapcsolatban, hogyan használja weboldalunkat - annak felmérésével, hogy weboldalunk melyik részeit látogatja vagy használja leginkább, így megtudhatjuk, hogyan biztosítsunk Önnek még jobb felhasználói élményt, ha ismét meglátogatja oldalunkat, és megfelelő/testre szabott felhasználói élményt biztosítsunk (részletek ’Sütik használata’ menüpont alatt);
c) annak érdekében, hogy megfelelően kommunikálhassunk Önnel a Közösségi Média felületeinken (részletek ’Közösségi média felületek’ menüpont alatt);
d) annak érdekében, hogy az Ön által a weboldalunkon szereplő valamely elérhetőségi módon történő megkeresése esetén válaszunkat mihamarabb megadhassuk;
e) annak érdekében, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot, vagy kapcsolatot tartsunk Önnel;
f) annak érdekében, hogy Ön a weboldalunkon meghirdetett álláshirdetésekre is jelentkezhessen az álláspályázatának a weboldalon található e-mail címre történő megküldésével. Az adatkezelés célja ilyen esetekben az álláspályázatra történő jelentkezés, a kiválasztási eljárásban történő részvétel, a meghirdetett munkakör betöltése, valamint a kapcsolattartás;
g) annak érdekében, hogy Ön a megrendelt és/vagy megvásárolt termékre és a Társaság magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát szóban (személyesen, telefonon) vagy írásban (e-mail, postai út) közölhesse. Az adatok kezelésének a célja: az Ön és a panasz azonosítása, valamint a jogszabályi kötelezésből eredő adatok felvétele.

Amennyiben Ön beszállító, üzleti partner, esetleg annak képviselője, vagy fogyasztó, az Ön személyes adatainak kezelésével kapcsolatban további részletekért az info@hu.storck.com e-mail címen érdeklődhet.

A Storck weboldalán az adatokat a Piwik PRO legújabb marketing és optimalizálási célú webtechnológiák felhasználásával gyűjtjük, dolgozzuk fel és használjuk a weboldal funkcionalitásának a javítása érdekében és marketing célból Ezekhez sütiket (vagyis kisméretű, a számítógépére mentett szövegfájlokat) használhatunk, amelyek lehetővé teszik a weboldal optimális működését, az Ön internet böngészőjének azonosítását, és a felhasználói szokásainak az elemzését, amennyiben Ön ehhez hozzájárul, amikor először látogatja meg a weboldalunkat.

A sütik olyan kisméretű szövegfájlok, melyeket egy webszerverről helyezünk át az Ön böngészőjébe, és a számítógép, okostelefon, illetőleg táblagép merevlemezén tároljuk. A sütik lehetővé teszik számunkra, hogy felismerjük az ugyanazon eszközről tett ismételt látogatásokat, ami által jobb weboldal funkcionalitást tudunk biztosítani. Olyan funkcionális sütiket használunk, amik a legjobb felhasználói élmény biztosításához szükségesek (ezek az ún. szükséges sütik). Amennyiben nem szeretné, hogy ezeket a sütiket használjuk, ki tudja kapcsolni a böngészőjének a beállításában, és/vagy ki tudja törölni ezeket a sütiket a merevlemezről a böngésző menüje segítségével. Amennyiben ezt megteszi, nem tudjuk garantálni, hogy a weboldal tökéletesen fog működni (pl. minden egyes alakalommal, amikor a weboldalunkra látogat, a hozzájárulását fogjuk kérni a sütik használatához). Ezen túlmenően, amennyiben hozzájárul, felhasználhatjuk a sütiket a weboldal elemzésére is (statisztikai célú sütik). A hozzájárulás a lentiek szerint bármikor visszavonható.

Felhasználói profilok ezekből a fájlokból (IP-cím, sütik, utoljára meglátogatott URL, nap és időpont, elért fájlok, átvitt adatok mennyisége, státusz, a használt böngésző leírása, az eszköz típusa) készülnek, álnév alkalmazásával. Ezeket a profilokat nem fogjuk az Ön személyes azonosítására felhasználni, és nem kapcsoljuk össze az álnév viselőjéhez tartozó személyes adatokkal, pl. az Ön nevével.

A felhasználói szokások elemzésének megkönnyítése érdekében a sütik felhasználhatók a használt böngésző felismerésére. Amikor először látogatja meg a weboldalunkat, az Ön hozzájárulását kérjük a sütik használatához a fent megnevezett célokra és felhasználói szokások elemzéséhez. Amennyiben vissza szeretné vonni a hozzájárulását, kérjük, hogy kövesse az alábbi lépéseket.

A Piwik PRO használatával Ön bármikor kikapcsolhatja az álnevesített profilokban a felhasználói adatok elemzését, melynek két lehetséges módja van:

• Elsődlegesen aktiválja a böngészőjében a „Ne kövessen” beállítást (további információt a böngésző súgójában talál), vagy
• Kattintson az itt található jelölőnégyzetre egy olyan süti beállításához, ami jelzi azt a választását, hogy a Piwik PRO ne kövesse Önt.

Az egyes böngészőkben az alábbiak szerint eljárva állíthatja be a sütik használatát:

https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17479/windows-internet-explorer-11-change-security-privacy-settings (Internet Explorer)

https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn (Firefox)

https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=hu (Google Chrome)

https://support.apple.com/hu-hu/HT203987 (Safari)

A sütik természetével, valamint kikapcsolásukkal kapcsolatos további információt a http://www.youronlinechoices.com/hu/ oldalon talál.

A weboldalunkon használt sütik:

Neve Adatkezelés jogalapja Funkciója Leírása Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Adattárolás időtartama Forrás
Neve Cookie_pk_id Piwik (s.2.2) Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyomon- követési süti Leírása Az oldalspecifikus azonosítót tárolja. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 12 hónap Forrás Saját
Neve _pk_ses Piwik (s.2.2) Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyomon- követési süti Leírása A felhasználó aktuális böngésző munkamenetének az azonosítóját tárolja. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 30 perc Forrás Saját
Neve Cookie stg_last_interaction Piwik (s.2.2) Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyomon- követési süti Leírása Az utolsó felhasznólói interakció időpontját tárolja. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 12 hónap Forrás Saját
Neve Cookie stg_returning_visitor Piwik (s.2.2) Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyomon- követési süti Leírása Azt tárolja, hogy a felhasználó visszatérő látogató-e. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 12 hónap Forrás Saját
Neve Cookie stg_traffic_source_priority Piwik (s.2.2) Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyomon- követési süti Leírása Annak az adatnak a tárolása, hogy a felhasználó milyen elérési útvonalon jutott el a weboldalra. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 30 perc Forrás Saját
Neve Cookie stg_optout Piwik (s.2.2) Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyomon- követési süti Leírása Információ gyűjtése azzal kapcsolatban, hogy milyen esetekben nem történik nyomonkövetés. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 12 hónap Forrás Saját
Neve Cookie hl Storck Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Nyelv Leírása Helyi beállítás: A felhasználó által választott nyelvet és domaint tárolja. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 12 hónap Forrás Saját
Neve hideCookieNotification Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Pop up üzenet Leírása Cookie-értesítés - úgy van beállítva, hogy a „Cookie-értesítés” ne jelenjen meg minden alkalommal a webhely látogatásakor Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama 24 óra Forrás Saját
Neve hideLocationNotification Storck Adatkezelés jogalapja hozzájárulás Funkciója Ország kiválasztás munkamenet süti Leírása Helymeghatározás: a beállítás következtében nem szükséges minden alkalommal országot választani, amikor a felhasználó ellátogat a weboldalra. Feltétlenül szükséges a weboldal használatához Nem Adattárolás időtartama Munkamenet Forrás Saját

A Storck egyébként a tárolt személyes és/vagy használati adatokat csak az Ön előzetes, külön beleegyezését követően használja fel marketing célra, valamint a weboldal továbbfejlesztésére. Ha a Storck az Ön beleegyezését kéri, erre külön egy jóváhagyást kérő ablak formájában – amelyet egy kattintással hagyhat jóvá – vagy csillaggal jelölt megjegyzésként hívja fel figyelmét. A Storcknak adott ezzel kapcsolatos beleegyezését bármikor visszavonhatja írásban vagy elektronikusan. Ha Ön nem adta a beleegyezését, vagy visszavonta azt, nem kerül sor a jelen bekezdésben leírtak szerinti adatkezelésre. A Storck szolgáltatásai természetesen nem függnek attól, hogy Ön beleegyezését adja, vagy azt visszavonja.

Külön kiemeljük, hogy semmiféle személyes profilt nem hozunk létre az Ön neve alatt vagy más azonosító adataival.

Az adatkezelés jogalapja adatkezelési célonként az alábbiak:
• a jelen Tájékoztató 3. a) pont szerinti adatkezelési cél esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt jogos érdek;
• a jelen Tájékoztató 3. b) pont szerinti adatkezelési cél esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjában foglalt hozzájárulás;
• a jelen Tájékoztató 3. c) pont szerinti adatkezelési cél esetében tekintse meg ’Közösségi média felületek’ menüpontot;
• a jelen Tájékoztató 3. d) pont szerinti adatkezelési cél esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt jogos érdek, vagy a GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontjában foglalt szerződés teljesítése, amennyiben a kérés feldolgozása az érintettel kötött szerződéssel kapcsolatos;
• a jelen Tájékoztató 3. e) pont szerinti adatkezelési cél esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pontjában foglalt jogos érdek;
• a jelen Tájékoztató 3. f) pont szerinti adatkezelési cél esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontjában foglalt hozzájárulás;
• a jelen Tájékoztató 3. g) pont szerinti adatkezelési cél esetében a GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontjában és a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvényben foglalt jogi kötelezettség teljesítése;

Felhívjuk a figyelmet, hogy az Önre vonatkozó Személyes adat Társaság részére történő átadása teljesen önkéntes.

Tájékoztatjuk, hogy az adatkezeléshez adott hozzájárulását Ön bármikor jogosult visszavonni, ez azonban nem érinti a visszavonás előtti, a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

A hozzájárulását

• a következő info@hu.storck.com e-mail címen keresztül vonhatja vissza; vagy
• a 3. b) pont szerinti adatkezelési cél esetében a hozzájárulását az 5. pontban nevesített „Opt-out-Cookie” opció beállításával vonhatja vissza (részleteket a ’Sütik használata’ menüpont alatt olvashat), vagy
• közösségi média szolgáltató oldalára vezető link megnyitása előtt jelentkezzen ki a közösségi média szolgáltatónál meglévő felhasználói fiókjából (részletek a közösségi megosztás gombjai menüpont alatt).

A Társaság a jelen Tájékoztatóban meghatározott adatkezelési célokból az érintettek alábbi személyes adatait kezeli:
• annak érdekében, hogy a weboldalt megfelelően használhassa, illetve;
• annak érdekében, hogy információt gyűjtsünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan használja weboldalunkat - annak felmérésével, hogy weboldalunk melyik részeit látogatja vagy használja leginkább, így megtudhatjuk, hogyan biztosítsunk Önnek még jobb felhasználói élményt, ha ismét meglátogatja oldalunkat, és megfelelő/testre szabott felhasználói élményt biztosításunk:

  1. IP-cím;
  2. megtekintett tartalmak köre, típusa;
  3. hozzáférés dátuma és pontos ideje;
  4. átvitt adatmennyiség;
  5. a használt böngésző;
  6. az eszköz típusa.
• annak érdekében, hogy megfelelően kommunikálhassunk Önnel a Közösségi Média felületeken:
  1. név (megszólítás, vezeték és keresztnév);
  2. e-mail cím;
  3. telefonszám (nem kötelező);
  4. cím (nem kötelező);
  5. képfelvétel;
  6. IP cím;
  7. megtekintett tartalmak köre és típusa;
  8. hozzáférés dátuma és pontos ideje.
• annak érdekében, hogy az Ön által a weboldalunkon szereplő valamely elérhetőségi módon történő megkeresése esetén válaszunkat mihamarabb megadhassuk; illetve
• annak érdekében, hogy felvegyük Önnel kapcsolatot, vagy kapcsolatot tartsunk Önnel:
  1. név (megszólítás, vezeték és keresztnév);
  2. ország;
  3. e-mail cím;
  4. telefonszám (nem kötelező);
  5. cím (nem kötelező);
• annak érdekében, hogy az álláshirdetéseinkre jelentkezhessen:
  1. név;
  2. ország;
  3. e-mail cím;
  4. a megküldött önéletrajzban és motivációs levélben megadott személyes adatok;
• annak érdekében, hogy panaszát jelezhesse:
  1. név;
  2. ország;
  3. cím;
  4. e-mail cím;
  5. telefonszám;

A weboldal használatával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy amikor meglátogatja weboldalunkat, ideiglenesen rögzítjük az átmeneti kapcsolódási adatokat (IP-cím, sütik, utoljára meglátogatott URL, nap és időpont, elért fájlok, átvitt adatok mennyisége, státusz, a használt böngésző leírása, az eszköz típusa). Külön beleegyezése nélkül kizárólag a weboldal megtekintéséhez szükséges mértékben mentjük el, dolgozzuk és használjuk fel a személyes adatait. A feldolgozás és felhasználás álnevesítéssel is történhet a ’Sütik használata’ menüpontban részletezett esetekben. Általánosságban a weboldalunk használata a jelen pontban felsorolt adatok megadása nélkül is lehetséges.

7.1. Cégcsoporton belüli adattovábbítás

A Társaság cégcsoporton belül a Személyes adatokat belső adminisztratív célokból (pl. közös beszállítói menedzsment céljából) továbbíthatja, amennyiben az adattovábbításhoz jogos érdek fűződik (GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont).

7.2. Adatfeldolgozók

Társaságunk az adatkezelés során az alábbi adatfeldolgozók részére továbbítja személyes adatait:

  • • Piwik PRO GmbH (székhely: Lina Bommer Weg 6, 51149 Köln, Németország), szolgáltatás: weboldal optimalizálás
  • • denkwerk GmbH, Vogelsanger Strasse 66, 50823 Köln, Németország, szolgáltatás: tárhelyszolgáltatás

Az adatkezelés során igénybe vett adatfeldolgozók köre változhat.

7.2.1. Közösségi média megosztási gombjai

Részleteket a ’Közösségi média megosztás gombjai’ menüpont alatt olvashat.

7.2.2. Harmadik fél címzettek

A bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adására, adatok közlésére kötelezheti a Társaságot. E kötelező adatszolgáltatásokra vonatkozó jogi kötelezettségének teljesítése érdekében a Társaság amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte, csak azokat a személyes adatokat bocsátja rendelkezésre, amelyek e kötelező megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükségesek.

Nem adunk át személyes adatokat a 8. pontban felsorolt szervezeteken kívül és célból. Amennyiben mégis szükséges harmadik félnek személyes adatokat átadni különleges esetben, például, mert a megkeresésére csak egy harmadik fél tud válaszolni, biztosítjuk a GDPR V. fejezetében foglalt követelmények teljesítését.

Általában nem adunk át személyes adatokat Európai Unión/Európai Gazdasági Térségen kívüli címzettnek vagy nemzetközi szervezetnek. Amennyiben mégis szükséges harmadik országnak személyes adatokat átadni különleges esetben, biztosítjuk a GDPR V. fejezetében foglalt követelmények teljesítését. Az Európai Unión/Európai Gazdasági Térségen kívüli országoknak csak az alábbi feltételek mellett adjuk át a személyes adatait:

  • • ha az átadás olyan helyen történik, ahol az Európai Bizottság megítélése szerint biztosított a személyes adatainak megfelelő védelme; vagy
  • • ha kellő intézkedéseket tettünk, például az Európai Bizottság vagy egy adatvédelmi hatóság meghatározásain alapuló megfelelő adatvédelmi intézkedéseket magukban foglaló szerződéses megállapodást kötöttünk az adatfogadóval az adatok átadására vonatkozóan. Az ilyen szerződések másolatát a megadott elérhetőségeken kérheti el; vagy
  • • ha Ön hozzájárult az átadáshoz, vagy más jogalap következtében jogosultak vagyunk az átadásra.

A Társaság megfelelő technikai és szervezeti intézkedéseket hajtott végre annak érdekében, hogy a személyes adatok biztonságát garantálja, különösen, hogy az adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, jogosulatlan nyilvánosságra hozatala, vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférés ellen védelmet nyújtson.

A Társaság munkavállalói és valamennyi adatkezelést végző személy köteles az adatokat az adatvédelmi előírásoknak megfelelően és bizalmasan kezelni. Ennek megfelelően a munkavállalók adatvédelmi képzésben vesznek részt. Az adatokhoz való hozzáférés a Társaságon belül korlátozott.

Mind a Társaságon belül végzett ellenőrzések, mind külső ellenőrzések biztosítják azt, hogy a Társaság valamennyi adatkezelése az adatvédelmi előírásoknak megfeleljen.

Felhasználóink személyes adatainak védelme érdekében egy biztonságos online továbbítási módszert, az úgynevezett “Secure Socket Layer” (SSL) továbbítást használunk. Ez felismerhető a http: // mögött megadott „s” -okkal, tehát a https: // -vel, amikor egy zöld, zárt lakat szimbólum jelenik meg a címsorban. A szimbólumra kattintva információkat szerezhet a használt SSL tanúsítványról. A szimbólum megjelenítése az Ön által használt böngésző verziójától függ. Az SSL titkosítás biztosítja az adatok titkosított és teljes továbbítását.

A Társaság a személyes adatokat az adatkezelési cél elérésig kezeli, vagy ameddig azok megőrzését jogszabály írja elő, majd ezt követően törli. Így különösen:

  • • A jelen Tájékoztató 3. a) pont szerinti adatkezelési cél esetében addig kezeljük az adatokat, amíg azok szükségesek a weboldal működéséhez. A naplófájlokban található információkat személyes adatként legfeljebb hét napig tároljuk, ezt követően valamennyi adat anonimizált.
  • • A jelen Tájékoztató 3. b) pont szerinti adatkezelési cél esetében az 5. pontban határoztuk meg az egyes sütiknél az adatkezelés időtartamát.
  • • A jelen Tájékoztató 3. c) pont szerinti adatkezelési célok esetében hozzájárulás visszavonásáig, vagy a tiltakozási jog érvényesítéséig, de maximum a Társaság közösségi média profiljának fennállásáig.
  • • A jelen Tájékoztató 3. d) pont szerinti adatkezelési cél esetében az Ön által megadott adatokat a Társaság a hozzájárulás visszavonásáig, de maximum 5 évig kezeli.

Tájékoztatjuk, hogy a hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

  • • A jelen Tájékoztató 3. e) pont szerinti adatkezelési cél esetében a Társaság az Ön személyes adatait az üzleti kapcsolat fennállásáig kezeli.
    • Abban az esetben, ha az információ adáshoz valamilyen joghatás fűződik, a Társaság az adatokat a mindenkori elévülési idő végéig kezeli. Számviteli bizonylatok esetén az adatkezelés időtartama 8 év.
  • • A jelen Tájékoztató 3. f) pont szerinti adatkezelési cél esetében az adatkezelés a cél megvalósulásáig, azaz a meghirdetett munkakör betöltéséig, a munkaszerződés megkötéséig tart.
  • • A jelen Tájékoztató 3. g) pont szerinti adatkezelési cél esetében a Társaság a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 17/A.§ (7) bekezdése alapján a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát 5 évig kezeli.

A Storck nem használja az Ön személyes adatait automatizált egyedi döntések meghozatalához.

A Tájékoztatóban meghatározott Személyes Adatok kezelése kapcsán az érintett részére az alábbi jogokat biztosítjuk:

  • • Hozzáféréshez való jog;
  • • Tájékoztatáshoz való jog;
  • • Helyesbítéshez való jog;
  • • Törléshez való jog;
  • • Az adatkezelés korlátozásához való jog;
  • • Adathordozhatósághoz való jog;
  • • Tiltakozáshoz való jog.

Az alábbiakban az érintettek egyes jogai kerülnek részletezésre:

12.1. Hozzáféréshez és tájékoztatáshoz való jog

Az érintett kérelmére a Társaság tájékoztatást ad arról, hogy adatainak kezelése folyamatban van-e. Amennyiben igen, a Társaság a hozzáférés biztosítása mellett tájékoztatja az érintettet a kezelt adatok kategóriáiról, az adatkezelés céljáról, az adatkezelés címzettjeiről, vagy a címzettek kategóriájáról, az adatok tárolásának időtartamáról, vagy az időtartam meghatározásának szempontjairól, az érintteti jogok gyakorlásáról, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) történő panasz bejelentési jogról, az adatok forrásáról, valamint az automatizált döntéshozatal tényéről, ideértve a profilalkotást is. Az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térségen kívülre történő adattovábbítás esetén az érintett tájékoztatást kap az adattovábbítással kapcsolatban biztosított megfelelő garanciákról is.

12.2. Helyesbítéshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy adatai helyesbítését kérje a Társaságtól azok pontatlansága esetén.
Amennyiben a Társaság által kezelt Személyes Adatok helyesbítése szükséges, úgy az érintett írásban (postai úton, vagy e-mailen keresztül) kérheti az adatok helyesbítését a helyes adat megjelölésével
Az érintett köteles a Társaság által kezelt bármely Személyes Adatában bekövetkezett változást a Társaságnak írásban (postai úton vagy e-mailen keresztül) haladéktalanul, de legkésőbb a változást követő 5 napon belül bejelenteni. Jelen értesítés elmaradása vagy késedelmes teljesítése miatt a Társaságot ért kárért a mulasztó érintett felel.

12.3. Törléshez való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Társaság indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, a Társaság pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje a GDPR-ban (17. cikk) meghatározott esetekben1.

Abban az esetben, ha a Társaság nyilvánosságra hozza a személyes adatokat, vagyis azokat harmadik személyek részére továbbította, az érintett törléshez való jogának gyakorlása esetén a Társaság megteszi az észszerűen elvárható lépéseket, hogy tájékoztassák azokat a további adatkezelőket, akik részére a Személyes Adatok továbbította, hogy az érintett kérelmezte tőle a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

12.4. Az adatkezelés korlátozhatóságához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy kérésére a Társaság korlátozza az adatkezelést, ha

  • • az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát;
  • • az adatkezelés jogellenes;
  • • az adatkezelőknek már nincs szüksége a személyes adatokra az adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;
  • • az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen.

12.5. Adathordozhatósághoz való jog

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, az Ön által a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

12.6. Tiltakozáshoz való jog

Az érintett tiltakozhat a személyes adatai közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen. Ebben az esetben a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők tovább.
Az érintett a fentiekben felsorolt jogai gyakorlásával kapcsolatban jogosult a Társaság képviselőjéhez fordulni az


  • • Storck Hungária Kereskedelmi Kft., 1138 Budapest, Váci út 117-119. címen, továbbá az
  • info@hu.storck.com

e-mail címen keresztül.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy az adatkezeléshez adott hozzájárulását bármikor visszavonhatja, ez azonban nem érinti a visszavonás előtti, a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

A Társaság a kérelem benyújtásától számított indokolatlan késedelem nélkül, legfeljebb azonban 1 hónapon belül írásban, közérthető formában adják meg a tájékoztatást a kérelem folytán hozott intézkedésekről. Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, ez a határidő további két hónappal meghosszabbítható.

Az érintettek jogorvoslati lehetőséggel, panasszal élhetnek az adatkezeléssel kapcsolatosan a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH), melynek elérhetőségei az alábbiak:

- postai cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
- cím: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
- telefonszám: +36 (1) 391-1400
- fax: +36 (1) 391-1410
- e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu
- honlap: http://naih.hu

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a fent írtakon túl, és azok sérelme nélkül Ön jogosult Adatainak GDPR-ba ütköző kezelésével kapcsolatosan bírósághoz fordulni, továbbá, ha a GDPR Társaság által történő megsértése okán vagyoni vagy nem vagyoni kárt szenvedett, kártérítési igényt érvényesíteni a Társasággal szemben.



117. cikk (1) bek. szerinti esetek:
a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
b) az érintett visszavonja a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
c) az érintett a 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen;
d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
f) a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.