Gyakori kérdések

A merci tartalmaz állati eredetű összetevőket?

Merci termékeink gyártásához a növényi összetevőkön kívül tejtermékeket is felhasználunk. A merci Finest Selection Mandulás Válogatása ezenkívül tojásfehérjét is tartalmaz.

Van alkohol a merci termékekben?

A merci csokoládé összetevői között nem szerepel alkohol. A csokitöltelékekhez használt aromában viszont lehet alkohol, mivel egyes aromákat csak alkohol segítségével lehet előállítani. A végtermékbe kerülő alkohol mennyisége nagyon csekély, körülbelül annak a mennyiségnek felel meg, amennyit a teljesen szokványos gyümölcslevek a természetes erjedési folyamat eredményeként tartalmazhatnak.

Gluténmentesek a merci termékek?

Legtöbb termékünk megfelel a törvényi előírásoknak, ill. a Német Cöliákia Társaság gluténmentes élelmiszerekkel szemben támasztott követelményeinek (legfeljebb 20 mg glutén 1 kg élelmiszerben).

 

A merci Finest Selection Mandulás Válogatása nem gluténmentes, mivel gyártásához búzafehérjét és búzamalátát is felhasználunk. Fontos, hogy termékeink megvásárlásakor a csomagoláson feltüntetett összetevőket minden esetben ellenőrizze tekintettel arra, hogy azokban a receptúra esetleges módosulása miatt változás következhet be.

 

Kérjük, hogy a termékeink gluténtartalmára vontakozó információt minden esetben egyeztesse orvosával és rendszeres időközönként frissítse, melyre vonatkozó kérdésére szívesen adunk ismételt tájékoztatást.